Lindenhout

Illustraties en jaarverslag
Lindenhout is een organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp in Gelderland en Overijssel. Zij bieden ondersteuning en begeleiding aan kinderen, jongeren en hun opvoeders bij wie het opgroeien en opvoeden niet vanzelf gaat. Jaarlijks maken ongeveer 3000 kinderen, jongeren en opvoeders gebruik van onze hulp. Het kind en het beeld van kinderen en jongeren in alle leeftijden is bij ons overal te zien.

 

Vormgevers Arnhem verzorgt ieder jaar het jaarverslag voor Lindenhout. Ik heb tijdens mijn studie aan de HKU stage gelopen bij Vormgevers Arnhem. Mijn stage opdracht was het maken van een jaarverslag voor Lindenhout.

 

Het is uiteindelijk een flipboek geworden met als thema Groei. Deze groei wordt verbeeld door een aantal lijn illustraties in de buitenhoek van elke bladzijde. Het ‘verhaal’ begint afzonderlijk met een baby jongetje en een baby meisje. Je ziet ze opgroeien en aan het einde van het verhaal vinden ze elkaar…een happy end.
Ik heb, onder begeleiding van Vormgevers Arnhem, het concept, ontwerp, opmaak en de illustraties voor dit jaarverslag gemaakt. Verder heb ik keuzes moeten maken over papiersoort, papierformaat, indeling van het stramien, letterkeuze en kleurgebruik.

lindenhout1 lindenhout2 lindenhout3 lindenhout4